Baskonsult
Läs vårt nyhetsbrev i din webbläsare
Revisorns-Sill

Glad helg!

Snart sänker sig förhoppningsvis julefriden över oss alla med lite välbehövlig ledighet. Men innan dess hoppas vi att du vill läsa årets sista nyhetsbrev från oss. I det här numret tipsar vi inte bara om saker som kan vara bra att stämma av med din ekonomikonsult inför årsskiftet, utan även om vår enkla favoritsill! Hoppas att du också kommer gilla den.

Revisorns äpple och pepparrotssill
300 gr sillfilé
1,5 dl vatten
1 dl strösocker
0,5 dl ättikssprit (12%)

Rör ihop ingredienserna i lagen tills sockret lösts. Skär filéerna i bitar och lägg i en bunke, slå över lag, täck och låt stå i kylen 1 dygn.

1 rött äpple
3 cm färsk pepparrot
6 kryddpepparkorn

Skölj och skiva äpplet, skär pepparroten i tunna skivor och dela i mindre bitar, varva sill med äpple och pepparrot i en glasburk. Häll över lagen och toppa med grovstött kryddpeppar


Vi vill tacka alla våra kunder för ett gott samarbete under året som gått.
Vi önskar er en riktigt God Jul och ett Gott nytt räkenskapsår!

Kontoret kommer hålla stängt 23/12-8/1.

Hälsningar
Alla på Baskonsult

NYHETER

Höjd statslåneränta

Statslåneräntan i november har betydelse för en rad olika skatter. Statslåneräntan den 30 november var 1,94 procent, jämfört med 0,23 procent ett år tidigare. Detta leder bland annat till högre bilförmånsvärden för 2023, höjd uppräkningsränta på sparad utdelning i aktiebolag samt räntefördelning i enskild näringsverksamhet och handelsbolag.

De högre räntorna gör också att man får betalt för att ha pengar stående på skattekontot. Det innebär i korthet att man får mer i ränta på insatt kapital (1,125 procent) men att det också kostar mer att ligga efter med inbetalningar. Det finns företag som placerar pengar på sitt skattekonto i stället för på bankkonto.
Arsskiftet-Narmar-Sig

Årsskiftet närmar sig

Inför årsskiften finns det flera saker att tänka på för dig som är företagare. Din rådgivare hjälper självklart gärna till med det som kan vara aktuellt för dig. Här tar vi upp några saker som till exempel hur du kan maximera underlaget för lågbeskattad utdelning, varför det kan vara bra att göra tilläggsinbetalning för pension samt hur du kan förbereda bokslutet.
Regeringens-Budget

Regeringens budget godkänd

Riksdagen har godkänt regeringens budget för 2023. För företag innebär detta följande förändringar som påverkar företag från årsskiftet:
  • Tillfälligt sänkt drivmedelsskatt med 80 öre + moms efter indexhöjning under max tre år.
  • Tillfälligt sänkt skatt på diesel inom jord- och skogsbruk till den 31 december 2023.
  • Tillfällig skattefrihet för laddning av elbil på arbetsplats eller förmånsbil den 1 juli 2023 till den 30 juni 2026.
  • Nedsättning av arbetsgivaravgifter för forskning och utveckling – tak höjs från 600 000 kr till 1,5 miljoner kr.
Sedan den 9 november har klimatbonus avskaffats vid köp av bilar. Den 1 april 2023 höjs momsen för reparationer av bl. a. cyklar, skor och kläder till 12 procent igen.

Visste du att…

…värdet på julgåvor till anställda inte får överstiga 500 kr inklusive moms för att vara skattefria. Representationsgåvor och reklamgåvor till kunder m. fl. får kosta max 300 kr exklusive moms. Avdrag för representationsgåvor medges inte i samband med helger eller personliga högtidsdagar utan det ska vara i anslutning till ett representationstillfälle.
LR_generell_RGB_Delagare
Kompetens och engagemang
LR Revision & Redovisning är ett nätverk av lokalt ägda byråer med fler än 70 kontor över hela Sverige. Hos oss får du både det engagerade bemötandet och det stora nätverkets bredd. Vi finns nära dig, är enkla att arbeta med och har all den specialistkunskap du behöver.

Inom LR Revision & Redovisning finns auktoriserade och godkända revisorer, auktoriserade redovisningskonsulter, auktoriserade lönekonsulter samt skatte- och företagsrådgivare. Hos oss möts du av kompetens och engagemang och får råd och stöd i alla frågor som rör ditt företagande.

Varje delägarföretag har dessutom en ingående kunskap om och förståelse för hur det är att driva ett mindre företag. Läs mer på vår webb www.lr-revision.se. Där hittar du också enkelt kontaktuppgifter till ditt lokala kontor.
Du får detta nyhetsbrev då du är kund hos oss, anmält att du vill ha nyhetsbrev eller
visat intresse för våra tjänster.
Baskonsult
Kungsgatan 36 • Lindesberg
Postadress: Box 6 • 711 21 Lindesberg
info@baskonsult.se

Nolér Revision AB
Mastgatan 2 • Kumla
Postadress: Box 1 • 692 21 Kumla
info@nolerrevision.se

Email Marketing Powered by MailPoet