Baskonsult
Läs vårt nyhetsbrev i din webbläsare

Nytt år nya tag!

Visst är vi många som känner ny energi och gärna tar nya tag så här i början av året. I det här numret av vårt nyhetsbrev får du tips på hur du kan få bättre ordning på din administration, vad du ska tänka på för att öka din kredit-rating och hur du kan jobba aktivt med din förvaltningsberättelse.

Annars ser 2023 ut att bli ett osäkert år för många företagare med kriget i Ukraina, ökade kostnader och lågkonjunktur. Vi på LR gör allt vi kan för att stötta våra kunder, så hör gärna av dig till ditt LR-kontor för ett samtal om hur vi kan hjälpa dig.

Med vintriga hälsningar
Baskonsult & Nolér Revision

Material önskas

Vi på Baskonsult önskar att de kunder som har bokslut i december kommer in med sitt material så snart som möjligt. Tack!

I FOKUS

Richard Schramm på CreditSafe

Påverka din kreditrating

Kreditupplysning kan vara en viktig pusselbit i dina affärer. En tidig varning om obestånd hos en kund eller leverantör spelar väldigt stor roll, särskilt i oroliga tider. Men vad händer om man själv missat en betalning eller hamnar i tillfälliga ekonomiska besvär. Vad ska man tänka på då? Vi har pratat med Richard Schramm som är Key account manager på Creditsafe, ett av Sveriges och världens ledande kreditupplysningsföretag.

Visste du att…

…Bolagsverket fick in 254 638 digitala årsredovisningar 2022. Det innebär att nästan 40 procent av samtliga 666 822 årsredovisningar som kom in var digitala.
Redovisningskonsultens favorit

Så blir du redovisningskonsultens favorit

Vi är flera som funderar över saker som kan göra våra liv aningen bättre så här i början av året. Något som många företagare strävar efter är att ha bättre ordning och reda på sin administration. Oavsett om du sköter mycket själv eller inte så vinner du på att ha koll på och skapa rutiner för din administration. Vi har samlat tipsen som dessutom ger dig guldstjärna från redovisningsbyrån!

NYHETER

Nya uppgifter i arbetsgivardeklarationen

Uppgift om den anställdes jobbadress (tjänsteställe) och arbetsort ska anges i arbetsgivardeklarationen (AGI). Uppgifterna gäller för löner från 1 januari 2023 och det innebär att uppgifterna första gången lämnas i arbetsgivardeklarationen som ska lämnas senast den 13 februari 2023.

Anstånd med fler skatteinbetalningar

Möjligheten till anstånd med skatteinbetalningar utvidgas till fler månader och anståndsperioden förlängs. De nya reglerna innebär det inget anstånd med kommande inbetalningar utan en möjlighet att få retroaktivt anstånd på redan gjorda inbetalningar, om företaget beviljas anstånd sker alltså en återbetalning av tidigare inbetalda skatter till företagets skattekonto. Skatter som förfaller till betalning i januari, februari 2023 och så vidare måste alltså betalas in.

Belopp och procent

Nytt år innebär att en rad beloppsgränser ändrats. De nya beloppen hittar du under Belopp & Procent på vår hemsida. Det rör sig om beloppsgränser som ändras till följd av förändring av prisutveckling eller ränteläget, till exempel traktamenten och referensränta som bland annat ligger till grund för dröjsmålsräntor. Det rör sig också om ändringar till följd av förändrad lagstiftning, till exempel avdrag för drivmedelskostnader vid tjänstekörning.
Nyhetsbrev-1_Forvaltningsberattelse

Låt förvaltningsberättelsen förklara

Just nu förbereder många företagare årsredovisningen eftersom det är vanligt med bokslut vid årsskiftet. Årsredovisningar är offentliga och visar i stora drag hur det gått för företaget ekonomiskt de senaste åren. Ett enkelt sätt att snabbt få en bild av bolaget för dem du gör affärer med. Ofta ligger fokus helt och hållet på den ekonomiska sammanställningen. Men glöm inte bort förvaltningsberättelsen. Vanligtvis är den ganska enkel och kort, men här finns möjlighet att berätta lite friare om både resultat och satsningar för framtiden.
LR_generell_RGB_Delagare
Kompetens och engagemang
LR Revision & Redovisning är ett nätverk av lokalt ägda byråer med fler än 70 kontor över hela Sverige. Hos oss får du både det engagerade bemötandet och det stora nätverkets bredd. Vi finns nära dig, är enkla att arbeta med och har all den specialistkunskap du behöver.

Inom LR Revision & Redovisning finns auktoriserade och godkända revisorer, auktoriserade redovisningskonsulter, auktoriserade lönekonsulter samt skatte- och företagsrådgivare. Hos oss möts du av kompetens och engagemang och får råd och stöd i alla frågor som rör ditt företagande.

Varje delägarföretag har dessutom en ingående kunskap om och förståelse för hur det är att driva ett mindre företag. Läs mer på vår webb www.lr-revision.se. Där hittar du också enkelt kontaktuppgifter till ditt lokala kontor.
Du får detta nyhetsbrev då du är kund hos oss, anmält att du vill ha nyhetsbrev eller
visat intresse för våra tjänster.

Baskonsult
Kungsgatan 36 • Lindesberg
Postadress: Box 6 • 711 21 Lindesberg
info@baskonsult.se

Nolér Revision AB
Mastgatan 2 • Kumla
Postadress: Box 1 • 692 21 Kumla
info@nolerrevision.se

Email Marketing Powered by MailPoet