Baskonsult
Läs vårt nyhetsbrev i din webbläsare

Snart är sommaren här

Knappt har vi kommit ur vintermörkret så är det dags att planera för sommaren. I det här nyhetsbrevet ger vi våra bästa tips både vad gäller semester och sommarvikarier. Vi hoppas även att du vill delta i vår enkla undersökning ”Hur är läget?” som är en nyhet i det här numret. Du får också möta Jonas Lund på Handelsbanken i Hedemora och ta del av vad han tycker är viktigt i relationen med kunderna.

Trevlig läsning!

Information från Baskonsult

Till alla er som ännu inte fått tillbaka sin deklaration, så har vi sökt byråanstånd och får då förlängd inlämning till den 15:e juni. Ni som ännu inte lämnat in material är välkomna med det så snart som möjligt.

Den 24:e maj kommer vi på Baskonsult att stå på Lindedagen, kom gärna förbi och säg hej!

Vi kommer ha sommarstängt på kontoret v 28-30. Vid akuta ärenden, ring kontorschef Karin Wallin 070-331 59 70. Vi läser även mailen sporadiskt.

Hälsningar från
Karin, Christin, Sara & Helena

I FOKUS

Konjunkturbarometern – nyhet från LR

LRs konjunkturbarometer är ett nytt inslag från och med detta nyhetsbrev. Med hjälp av några korta frågor vill vi undersöka hur det egentligen ser ut hos våra kunder och hur tankarna går framåt. Svara gärna på frågorna via länken nedan. Dina svar är helt anonyma och svaren redovisas i nästa nyhetsbrev.

NYHETER

Ny momslag

Den 1 juli 2023 träder en helt ny och omskriven momslag i kraft. I sak är det dock mycket få förändringar förutom att nya begrepp införs som ersätter en del av dagens. I sak ska det inte innebära någon skillnad och därför går vi bara igenom några mindre andra förändringar i den nya lagen.

Elstöd till företag

Det är nu klart att elstöd till företag inom elområde SE 3 Stockholm och SE 4 Malmö kommer att betalas ut efter att EU godkänt stöden. Utbetalning sker efter ansökan hos Skatteverket under perioden 30 maj till 25 september 2023 och utbetalning sker till företagets skattekonto.

Gåvor till välgörenhet

Högsta förvaltningsdomstolen har kommit med en ny dom som gäller ett aktiebolag som lämnade gåvor till välgörenhet. Bolaget som hade en ensam aktieägare, som också var anställd i bolaget, ville lämna gåvor till allmännyttiga ändamål. Frågan var hur detta skulle beskattas.

Sommartider hej hej

Än är det några månader kvar, men det börjar faktiskt bli dags att planera för både semestrar och företagets sommarbemanning. För dig som driver aktiebolag och arbetar i företaget är det ganska enkelt eftersom du bestämmer över din egen tid och inte behöver redovisa semester över huvud taget. Men för dina medarbetare finns en hel del regler som du behöver ha koll på.

Sommarvikarier, så funkar det

Har du hittat sommarvikarier som verkar både trevliga, snabba och noggranna? Grattis, då är det bara några fler saker du behöver ordna med för en lugnare sommar. Här får du koll på de viktigaste.

Nära relationer avgörande för banken

I flera nyhetsbrev har vi tagit upp hur man som företagare kan agera för att möta oroliga tider. Jonas Lund är kontorschef på Handelsbanken i Hedemora och har ett långt förflutet inom bankvärlden. Här ger han sina bästa tips för företagare om hur banken kan hjälpa till och vad som krävs.

Tre tips för en lyckad lönerevision

Årets avtalsrörelse pågår och nya kollektivavtal förhandlas för fullt. Nivån för de kommande två åren landade på sammanlagt 7,4 procent för industrins parter som är vägledande för resten av arbetsmarknaden. Oavsett om man har kollektivavtal eller ej gäller det att få till en bra löneprocess. Vi ger våra tre bästa tips för en smidig lönerevision.

Visste du att…

…du som företagare måste spara kvitton, räkningar och andra typer av verifikationer i sju år efter det kalenderår då räkenskapsåret avslutades?

Belopp och procent

Via länken nedan hittar du information om olika aktuella belopp och procent som ofta används av företag. Uppgifterna gäller 2023 (inkomster som deklareras 2024) om inte annat anges.
LR_generell_RGB_Delagare
Kompetens och engagemang
LR Revision & Redovisning är ett nätverk av lokalt ägda byråer med fler än 70 kontor över hela Sverige. Hos oss får du både det engagerade bemötandet och det stora nätverkets bredd. Vi finns nära dig, är enkla att arbeta med och har all den specialistkunskap du behöver.

Inom LR Revision & Redovisning finns auktoriserade och godkända revisorer, auktoriserade redovisningskonsulter, auktoriserade lönekonsulter samt skatte- och företagsrådgivare. Hos oss möts du av kompetens och engagemang och får råd och stöd i alla frågor som rör ditt företagande.

Varje delägarföretag har dessutom en ingående kunskap om och förståelse för hur det är att driva ett mindre företag. Läs mer på vår webb www.lr-revision.se. Där hittar du också enkelt kontaktuppgifter till ditt lokala kontor.
Baskonsult
Kungsgatan 36 • Lindesberg
Postadress: Box 6 • 711 21 Lindesberg
info@baskonsult.se

Nolér Revision AB
Mastgatan 2 • Kumla
Postadress: Box 1 • 692 21 Kumla
info@nolerrevision.se

Du får detta nyhetsbrev då du är kund hos oss, anmält att du vill ha nyhetsbrev eller
visat intresse för våra tjänster.
Email Marketing Powered by MailPoet