Baskonsult
Läs vårt nyhetsbrev i din webbläsare

Dags att förbereda inför nästa år

Tiden går fort och snart är det nytt år igen. Det betyder att det kan vara en god idé för dig som är företagare att se över saker kopplade till din egen privatekonomi, dvs din ersättning från bolaget. I detta nummer av nyhetsbrevet fokuserar vi på resultatreglering, eller hur du som äger ett företag kan resonera kring lön, utdelning, förmåner och pension.

Om företaget går bra finns det flera sätt för ägare att ta ersättning, men vilka val finns och hur kan man tänka när man väljer? Det reder vi ut i artiklarna nedan. Vi har också tagit fram ett nytt verktyg för att analysera hur olika alternativ påverkar dig och ditt företag. Ta gärna kontakt med din revisor eller redovisningskonsult som kan berätta mer.

Vi tittar även på det som kommit fram om den nya regeringens politik för de kommande åren. Hoppas att du vill läsa!Baskonsult & Nolér Revision

Öppet hus hos Baskonsult

Vi hos Baskonsult i Lindesberg vill bjuda in våra kunder till öppet hus den 7:e december kl 10-18. Ni är välkomna förbi för lite glögg och mingel. Passa gärna på att ställa frågor till oss!


Baskonsult på Instagram

Följ oss gärna på Instagram! Här kommer vi lägga ut information och annat viktigt som händer.
instagram 
LR-Nyhetsbrev-Nr7-Bild-11

Lön och förmåner

Hur hög lön bör man som företagare ta ut? Kan uttag och förmåner vara ett bra alternativ? Och vinner man alltid på att försöka minska sin skatt? Det och många fler frågor reder vi ut inför årsskiftet. Kolla också vår checklista för lön och förmåner.
LR-Nyhetsbrev-Nr7-Bild-2

Pension för företagare

Pension är uppskjuten lön och en del av sparande. En viktig sak att tänka på för dig som är företagare. Första steget för att få en bra pension är, som vi beskriver i artikeln ovan, att ta ut en rimlig lön eftersom den ligger till grund för den pensionsgrundande inkomsten. Men ofta behöver den kompletteras och då finns det för företagare flera olika alternativ.
LR-Nyhetsbrev-Nr7-Bild-3

Ägarstrukturer och uppdelning i olika bolag

Ska du genomföra ett generationsskifte eller sälja en verksamhet med stora tillgångar? Du kanske vill behålla pensionskapital för dig själv eller har barn som ska kompenseras? Då kan en uppdelning av bolaget vara en möjlig väg. Vi reder ut alternativen.

NYHETER

Regeringens politik för de kommande åren

Regeringen har kommit överens med Sverigedemokraterna om en politisk inriktning för den kommande mandatperioden, Tidöavtalet. Avtalet behandlar sju olika områden där migration och integration får störst utrymme följt av kriminalitet, klimat och energi, tillväxt och hushållsekonomi, hälso- och sjukvård samt övriga samarbetsområden.

Nya regler om reseavdrag genomförs inte

Vi har tidigare skrivit om nya regler för resor mellan arbete och bostad som skulle träda i kraft den 1 januari 2023. Den nya regeringen har föreslagit att dessa regler inte genomförs. I stället behålls nuvarande regler om avdrag för resor mellan bostad och arbetsplats. De höjda beloppsgränserna för avdrag för drivmedel vid arbetsresor genomförs däremot, dock med vissa justeringar i belopp.

Visste du att…

…julgåvor är skattefria för de anställda om värdet inte är högre än 500 kronor inklusive moms. Du måste ge gåvan till alla anställda eller till en större grupp av anställda för att reglerna om skattefrihet ska gälla.
LR_generell_RGB_Delagare
Kompetens och engagemang
LR Revision & Redovisning är ett nätverk av lokalt ägda byråer med fler än 70 kontor över hela Sverige. Hos oss får du både det engagerade bemötandet och det stora nätverkets bredd. Vi finns nära dig, är enkla att arbeta med och har all den specialistkunskap du behöver.

Inom LR Revision & Redovisning finns auktoriserade och godkända revisorer, auktoriserade redovisningskonsulter, auktoriserade lönekonsulter samt skatte- och företagsrådgivare. Hos oss möts du av kompetens och engagemang och får råd och stöd i alla frågor som rör ditt företagande.

Varje delägarföretag har dessutom en ingående kunskap om och förståelse för hur det är att driva ett mindre företag. Läs mer på vår webb www.lr-revision.se. Där hittar du också enkelt kontaktuppgifter till ditt lokala kontor.
Du får detta nyhetsbrev då du är kund hos oss, anmält att du vill ha nyhetsbrev eller
visat intresse för våra tjänster.
Baskonsult
Kungsgatan 36, Lindesberg
Postadress: Box 6, 711 21 Lindesberg
info@baskonsult.se

Nolér Revision AB
Mastgatan 2, Kumla
Postadress: Box 1, 692 21 Kumla
info@nolerrevision.se
Email Marketing Powered by MailPoet