Baskonsult
Läs vårt nyhetsbrev i din webbläsare

Hej och välkommen!

Visst är våren den mest hektiska tiden för många företag? Allt ska hinnas med innan sommaren och det är mycket att planera för. I årets tredje nyhetsbrev tar vi bland annat upp vad som gäller för dina anställdas semester och vad du som företagare måste tänka på. Vi redogör för förändringar och förslag vad gäller fordonsbeskattningen och vi berättar varför löner inte bara handlar om att betala rätt belopp på rätt dag.

Vi hoppas att du har nytta av artiklarna i vårt nyhetsbrev och att du hittar något du tycker är intressant.

Hälsningar
Baskonsult & Nolér Revision
LR-Nyhetsbrev-Semester

Baskonsult - inför sommaren

Snart är det sommar och semestertider. Vi vill påminna alla våra kunder om att lämna in material och löner i god tid.
Kontoret i Lindesberg kommer vara semesterstängt vecka 28-30. Vid akuta ärenden, ring till Karin på 070-3315970.


Semestern hägrar, men vad gäller?

Sommaren står för dörren och det är dags att planera för semestrar och företagets bemanning. Hur mycket semester man har rätt till, när den får tas ut och hur den kan sparas regleras i semesterlagen och i olika avtal. Som företagare är det en hel del att tänka på.

NYHETER

Fordonsbeskattning

Många förändringar är på gång och ännu fler förslag diskuteras vad gäller fordonsbeskattning just nu. En del förslag genomförs och annat inte. Här kommer därför en summering av hur det ser ut nu. Det avser:
• Drivmedelsbeskattning
• Fordonsskatter
• Tjänstebilar
• Resor till och från arbetet
• Körning i tjänsten

Sänkt moms på vissa reparationer

Den 1 juli sänks momsen från 12 till 6 % för reparation av cyklar, skor, lädervaror, kläder och hushållslinne.

VISSTE DU ATT...

... det är årsredovisningen du ska använda för att berätta om du fått problem med råvaruförsörjningar eller väsentliga prisökningar till följd av kriget i Ukraina?
LR-Nyhetsbrev-Loner

Löner, inte bara utbetalning på rätt dag

Timrapportering, deltid och sjukskrivningar, hur påverkar det dina medarbetares löner och hur kan du se till att allt blir rätt? Som företagare med anställda är det mycket att tänka på. Du ska inte bara koncentrera dig på affären, utan också vara en bra chef, arbetsleda och se till att dina medarbetare utvecklas, trivs och stannar kvar.
LR_generell_RGB_Delagare
Kompetens och engagemang
LR Revision & Redovisning är ett nätverk av lokalt ägda byråer med fler än 70 kontor över hela Sverige. Hos oss får du både det engagerade bemötandet och det stora nätverkets bredd. Vi finns nära dig, är enkla att arbeta med och har all den specialistkunskap du behöver.

Inom LR Revision & Redovisning finns auktoriserade och godkända revisorer, auktoriserade redovisningskonsulter, auktoriserade lönekonsulter samt skatte- och företagsrådgivare. Hos oss möts du av kompetens och engagemang och får råd och stöd i alla frågor som rör ditt företagande.

Varje delägarföretag har dessutom en ingående kunskap om och förståelse för hur det är att driva ett mindre företag. Läs mer på vår webb www.lr-revision.se. Där hittar du också enkelt kontaktuppgifter till ditt lokala kontor.
Du får detta nyhetsbrev då du är kund hos oss, anmält att du vill ha nyhetsbrev eller
visat intresse för våra tjänster.
Baskonsult
Kungsgatan 36 Lindesberg
Postadress: Box 6 711 21 Lindesberg
info@baskonsult.se

Nolér Revision AB
Mastgatan 2 Kumla
Postadress: Box 1 692 21 Kumla
info@nolerrevision.se

Email Marketing Powered by MailPoet