Baskonsult
Läs vårt nyhetsbrev i din webbläsare
LR-Glad-Sommar-Hero

Äntligen är sommaren här!

Jag tror att vi alla ser fram emot ljuset, värmen och förhoppningsvis lite ledighet. Men när du är ledig är skojarna i farten och risken ökar att bli lurad med falska fakturor. Om detta, nya beslut och lagändringar samt vad du kan förbereda för en lugn sommar skriver vi i detta nyhetsbrev. Hoppas att du tycker att det är intressant.

Kontoret i Lindesberg kommer vara semesterstängt vecka 28-30. Vi akuta ärenden, ring till Karin på 070-3315970.
Vi vill påminna alla våra kunder om att lämna in material och löner i god tid.

Nästa nyhetsbrev kommer i mitten av augusti.

Glad sommar!
Baskonsult & Nolér Revision
LR-Skojare

Se upp för skojare

Sommaren är inte bara tid för semester och lugnare tempo för många. För fakturaskojare och andra bluff-företag är det tyvärr högsäsong. När ordinarie personal har semester passar de på och det kan vara svårt att avgöra vad som är en bluffaktura eller ett erbjudande som ser ut som en faktura.

Visste du att...

Sista dag att för att hålla bolagsstämma för boksluten för kalenderår är den 30 juni. Årsredovisningen måste vara inskickad så att den kommit fram till Bolagsverket senast den 1 augusti 2022. Kontakta oss om du har några frågor.

NYHETER

Nya regler kring anställningsvillkor

Från och med den 29 juni gäller nya regler med grund i EU:s arbetsvillkorsdirektiv. De handlar bland annat om information som arbetsgivare måste lämna till nyanställda, skyldighet att lämna skriftliga svar till anställda som vill förändra sin sysselsättningsgrad eller anställningsform samt att anställda som huvudregel får ha parallella anställningar så länge inte detta skadar arbetsgivarens verksamhet.

Ny lag om företagsrekonstruktioner

Den 1 augusti träder en ny lag om företagsrekonstruktioner i kraft. Syftet med företagsrekonstruktion är att livskraftiga företag med ekonomiska problem ska kunna leva vidare och inte försättas i konkurs. Ändrade regler ska leda till fler framgångsrika företagsrekonstruktioner genom bl.a. fler verktyg för rekonstruktionen. Tanken är att företagsrekonstruktion ska inledas tidigare än idag med en förbättrad prognos för överlevnad.

Arbetsgivaravgifter när ersättning består av rabatter

Måste man betala arbetsgivaravgifter när ersättningen är i form rabatter och inte någon vanlig lön? Högsta förvaltningsdomstolen har nu avgjort fallet där frågan var om rabatter ska ingå i bolagets underlag för arbetsgivaravgifter.

Nya momsregler

Den 1 juli sker förändringar i momsreglerna som dels rör reparationer av vissa varor och dels rör omsättningsgränsen för att vara skattskyldig för moms.

Yrkestrafik – utländska förare

Riksdagen har beslutat om nya regler för utländska förare i yrkestrafik som utför transporter i Sverige. I vissa fall kan även beställaren av en transport bli ansvarig om reglerna inte följs. De nya reglerna började gälla den 15 juni 2022.

Förmån av vaccinationer

Förmån av vaccination i tjänsten är en skattefri förmån när vaccinet betalas av arbetsgivaren. Det gäller t.ex. vaccination mot covid-19, influensa och även fästingvaccin mot TBE om arbetet utförs i ett TBE-område och risk för fästingbett finns under arbetets utförande. Skattefriheten gäller även vaccinationer som sker inför en tjänsteresa, t.ex. mot hepatit och kolera. Görs däremot vaccinationen av privata skäl, exempelvis inför en semesterresa, är den skattepliktig.
LR-Sommar

Förbered för en lugn sommar

Sommar, sol och lite välförtjänst ledighet. Det är vad många av oss längtar efter just nu. Och för att sommaren ska bli så där avslappnad och lugn som vi vill finns det en hel del saker som du själv kan förbereda för att slippa stress.
LR_generell_RGB_Delagare
Kompetens och engagemang
LR Revision & Redovisning är ett nätverk av lokalt ägda byråer med fler än 70 kontor över hela Sverige. Hos oss får du både det engagerade bemötandet och det stora nätverkets bredd. Vi finns nära dig, är enkla att arbeta med och har all den specialistkunskap du behöver.

Inom LR Revision & Redovisning finns auktoriserade och godkända revisorer, auktoriserade redovisningskonsulter, auktoriserade lönekonsulter samt skatte- och företagsrådgivare. Hos oss möts du av kompetens och engagemang och får råd och stöd i alla frågor som rör ditt företagande.

Varje delägarföretag har dessutom en ingående kunskap om och förståelse för hur det är att driva ett mindre företag. Läs mer på vår webb www.lr-revision.se. Där hittar du också enkelt kontaktuppgifter till ditt lokala kontor.
Du får detta nyhetsbrev då du är kund hos oss, anmält att du vill ha nyhetsbrev eller
visat intresse för våra tjänster.
Baskonsult
Kungsgatan 36 Lindesberg
Postadress: Box 6 • 711 21 Lindesberg
info@baskonsult.se

Nolér Revision AB
Mastgatan 2 Kumla
Postadress: Box 1 • 692 21 Kumla
info@nolerrevision.se

Email Marketing Powered by MailPoet